“Koersbegeleidings- en routebeschrijvingsworkshop”

“Koersbegeleidings- en routebeschrijvingsworkshop”
De essentie van de workshop is om een vertrouwde en veilige omgeving met elkaar te creëren, waarin ruimte is om veranderkoers te toetsen, belemmeringen te benoemen en een actieve groepsdynamiek te realiseren. De veranderkoers wordt in kaart gebracht. Vragen als ‘in welke haven wordt aangemeerd? Hoe ziet er vanaf een afstand uit? Wat zou nodig zijn om weer veilig naar de volgende haven te varen?

Via een inventarisatiemethode worden obstakels zichtbaar gemaakt, veilige havens en onbekende havens worden benoemd. De veranderkoers wordt duidelijk. De volgende vaste ingrediënten worden ingebracht bij het uitstippelen van de koers:

  • Klantbeleving; staat de klant centraal in de verandering?
  • Proces; welke impact heeft het operationele proces, ?
  • Participatie; wat heb ik nodig om mee te kunnen doen in deze verandering?
  • Experimenten; het roer omgooien in een zeilboot zonder waarschuwing vooraf is bijzonder pijnlijk, hoe kun je in de bestaande omgeving het zo inrichten dat je toch kunt oefenen met nieuwe verandering?

Stakeholders managementmodule, vrij vertaald ‘betrokkenen om de route vrij te maken om de veranderkoers werkelijk te gaan volgen en inzicht bieden op de koers”. Deze module is belangrijk ingrediënt om veranderproces te volgen. Op basis van output workshop wordt module ingericht.