Oplossingen

De verandering niet omarmen dan blijft het “waardeloos” en maakt dat je snel achteroploopt.

Waarom kan een project nou niet gewoon 3 maanden eerder worden opgeleverd?

Het probleem is dat er samen met het werkteam en het management te weinig tijd wordt gestopt door om keuzes van werkprocessen te doorgronden, inzet van systemen door te nemen en praktisch knelpunten op te lossen.  Het gevolg is dat afdelingen doodleuk weer eigen subprocessen gaan maken,  zij vangen ook alles op wat niet past in een werkproces. De volgende middelen om hierin te versnellen om meer bedrijfswaarde te creëren en in minder tijd:

  • Modelleren helpt om de complexiteit te visualiseren, je kunt duiden waar het over gaat, waar het gaat knellen en impact zichtbaar bespreken. Het simuleren wat er op de mensen afkomt helpt om een verandering te omarmen. LEGO® Serious Play® wordt hiervoor ingezet. 
  • Prioriteit en keuzes maken met uiteenlopende belangen van stakeholders wordt ondersteunt door het inzetten van keuze-canvas.
  • Online en doorlopend stakeholders geeft zicht af ingezette verandering op koers ligt.

Op veranderkoers.nl komen de hulpmiddelen in workshop formaat als oplossingen bij elkaar. Wil je liever direct aan de slag in plaats van doormodderen in een vastgelopen proces?

Bel mij op 06 – 22 90 12 70 dan gaan wij er direct verandering in aanbrengen!