Oplossingen

‘Waarom kan een project niet gewoon drie maanden eerder worden opgeleverd?’
Dit soort verzuchtingen gonst regelmatig rond bij bedrijven als er (alweer) vertraging is. En dus hogere kosten te verwachten zijn. Geplaagde bestuurders/managers zijn herkenbaar aan de handen in het haar…

De verandering niet omarmen? Dan blijft het “waardeloos” en loop je snel achterop.

Het probleem is dat het projectteam en het management in het voortraject te weinig tijd samen zitten om een project goed te inventariseren. Geen tijd nemen om werkprocessen te doorgronden. Om systemen door te nemen en praktische knelpunten op te lossen.  

Met als bizar gevolg dat afdelingen gaandeweg weer doodleuk – niet leuk dus – eigen sub processen opzetten, en daarin ook alles opvangen wat niet past in het werkproces.
Dat is contraproductief, vertragend, en werkt alleen kosten(-en stress)verhogend.
Moet je niet willen. Moet je dus voorkomen. En dat kan:

Met de inzet van LEGO® Serious Play® / Serious Gaming leiden de volgende stappen (sneller) tot een beter resultaat.

  • Modelleren helpt om de complexiteit te visualiseren.
    Je kunt zo duiden waar het over gaat en waar het gaat knellen. Je maakt zichtbaar – en dus bespreekbaar – wat de impact zal zijn.
  • Simuleren wat er op mensen afkomt. Dat helpt om een verandering te doorzien, te begrijpen en te omarmen.
  • Prioriteren en keuzes make Dat gebeurt met behulp van een keuze-canvas, o.a. rekening houdend met de uiteenlopende belangen van stakeholders.
  • Monitoren of de verandering op koers ligt. Dit gebeurt online en doorlopend, en geeft stakeholders zicht op de ontwikkelingen.

Op veranderkoers.nl komen deze tools in workshopsetting als oplossingen bij elkaar. Of blijf je liever doormodderen in een vastgelopen proces?